Dyr lavet af plastik

Gør de sure pligter til en leg

xyz2

At være en familie kan af og til have sine udfordringer. Der er mange pligter der skal gøres og af og til kan man have en følelse af, at pligterne aldrig slutter. De bliver ved med at hobe sig op og det er naturligvis irriterende. Heldigvis er der dog ting man kan gøre således, at hele familien tager ejerskab over disse sure pligter. Selv børnene kan man få med til at rydde op og gøre kedelige ting hvis blot man bruger lidt snilde. 

traeklodser

Oprydning kan blive en konkurrence

En af de ting, som kan være rigtig sjove når man er forælder er når børnene tager aktiv del i de ting der skal gøres i hjemmet. Visse børn får en maddag om ugen, hvor de skal være ansvarlige for at lave mad. Der er også nogle børn, som får nogle helt særlige pligter, som de skal gøre. Det er dog ikke altid så nemt at få børn til at gøre disse ting. Noget man kan gøre for at gøre det nemmere er at gøre tingene til en konkurrence. 

Man kan sige til sine børn, at den der har ryddet mest op på ti minutter får en præmie. Her skal man naturligvis have en form for præmie. Lån penge med et samlelån og find ud af hvordan du får penge til en præmie. Det kan nemlig også være en præmie der gavner hele familien. For eksempel kan man købe en støvsuger, som kan bruges af alle i hjemmet. Det kan være, at det ender med at blive børnene, som altid støvsuger da de er vilde med at bruge den. Sådan en koster dog nogle penge, hvorfor I nok får brug for at låne nogle penge til formålet. 

boerneleg

Lidt hyggelig bestikkelse kan også bruges

Det er klart, at man ikke skal gå rundt og give sine børn mange penge for det ene og det andet. I visse tilfælde kan det dog godt betale sig at give sine børn nogle penge hvis de så lover at rydde op, tage af bordet, sætte opvaskemaskine i gang osv. Læs her om lånekassen hvis I ikke har en opvaskemaskine og er interesseret i at købe en. Det vil nemlig være en god ting for hele familien da det gør alt arbejdet i hjemmet bedre hvis blot man har en opvaskemaskine man kan bruge til at vaske op med. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.