mobillån

Finansier nyt legetøj fra mobilen

xyz2

Det er sjovt at lege – både for børn og voksne. Noget legetøj er dog dyrere end andet, og derfor er det nødvendigt at finansiere dette. Men hvordan kan du gøre det bedst muligt? En mulighed er et lån. Men husk på de gængse fordele og ulemper.

De seneste par år er en ny form for lån dukket op, nemlig mobillån. Få her et overblik over, hvad mobillån er, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke fordele og ulemper der er ved denne type lån. 

budget

Fordele ved mobillån

Ligesom med online kviklån er mobillånet et ekstremt hurtigt og nemt lån at optage, og du vil have pengene stående på din konto inden for ganske kort tid. Står du således i en akut situation, hvor du ikke har tid til bankens sagsbehandling, er mobillån en god mulighed for at få penge mellem hænderne ganske hurtigt. 

Låneoptagelsen foregår på den måde, at du sender en sms til låneselskabet, der herefter vil bede om enkelte oplysninger fra dig. Når låneselskabet har modtaget de oplysninger, de skal bruge, vil du vurdere, om du er egnet til lån. Denne del af processen tager typisk meget kort tid, og det skyldes særligt, at lånebeløbene via sms er ganske beskedne – typisk mellem 500 og 5000 kroner. 

Det kan således ikke rigtigt betale sig for låneselskabet at bruge alt for meget sagsbehandlingstid på at vurdere, om du er kreditværdig.

Dermed kræver låneselskabet heller ingen sikkerhed for lånet, og de udbetaler ganske enkelt pengene til dig i blind tillid til, at de får pengene retur.

Ulemper ved mobillån 

Den største ulempe ved mobillånet er faktisk også, at det er så nemt at få penge mellem hænderne. Fristelsen er stor, når det blot kræver et par enkelte sms’er for at få penge udbetalt. Det vil kunne være svært at styre, hvis du i forvejen har lidt problemer med at styre din økonomi. Du skal derfor altid tænke dig godt om, før du optager et mobillån. Har du reelt brug for pengene? Vil du eventuelt kunne låne lidt mindre? 

En anden stor ulempe er, at mobillån ofte er temmelig meget dyrere end andre lån på markedet. Det er typisk forbundet med meget høje renter og administrationsomkostninger, ligesom der ofte tillægges diverse gebyrer. Det er derfor et lån, der kommer til at koste dig mange penge.

opsparing

Er du registreret i RKI?

Det er super ubehageligt at være registreret i RKI, og det kan i vidt omfang forhindre dig i at låne flere penge, før du har betalt dine kreditorer. Lån penge gennem et mobil lån trods RKI, men overvej det grundigt på forhånd. Løsningen på dine gældsproblemer er sjældent at optage flere lån, og du bør derfor altid undersøge, om ikke der er andre løsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.