Familie på stranden

Sådan sikrer du familien økonomisk

xyz2

Når tingene går godt, har man en tendens til ikke at spekulere så meget på, hvordan man skal klare det, hvis tingene lige pludselig ikke går så godt. Det kunne fx være i forbindelse med ledighed eller sygdom, hvor det ikke er muligt at opretholde samme økonomiske levestandard grundet nedgang i indtægter. 

Dette kan have vidtrækkende konsekvenser for en familie. Kan man gardere sig imod disse situationer? Ja, det kan man godt. Læs med nedenfor, og bliv klogere på, hvordan du vælger den rette a-kasse, hvordan du sikrer økonomisk sikkerhed, samt læs mere om fordelene ved at spare op. 

mor, barn og sæbebobler

Vælg den rette a-kasse 

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er meget vigtigt at være medlem af en a-kasse, der sikrer sig en indkomst ved ledighed. Ved at være medlem er du sikret en indkomst på dagpenge, der er noget højere end kontanthjælpssatsen, og samtidig har du mulighed for at bibeholde hus, bil og eventuel formue. Du får herved en periode på op til 2 år til at finde et nyt job. 

Det er dog ikke helt tilstrækkeligt at være medlem af en a-kasse. Det skal tilmed være den rette a-kasse. De fleste a-kasser er specialiseret til specifikke faggrupper og kan derfor bedre rådgive dig og hjælpe dig ved eventuel ledighed. Har du rigtig mange udgifter i privatlivet, kan det, udover almindelig a-kasse, være en fordel at investere i lønsikring, der sikrer dig en høj procentdel af din løn ved ledighed. Det er en fordel, når man har en høj indtægt og mange udgifter. 

Sæt tæring efter næring 

Selv når det går godt, kan det være en måde at forsikre sig på, at man i en familie ikke har flere udgifter, end at man stadig kan betale regningerne, selv hvis den ene skulle blive arbejdsløs. Sættes tæring efter næring kan det ikke gå helt galt. Det kan give en tryghed og ro i maven at vide, at man ikke sidder dyrere i det, end at tingene stadig vil kunne løbe rundt ved ledighed eller sygdom. Det kan ligeledes mindske stress i en presset situation, der kan opstå, at man ikke skal tænke alt for meget på det økonomiske. 

Stablede mønter

Spar op!

Ved at spare penge op løbende, sikrer man familien en økonomisk buffer, der samme med a-kasse forsikring og tæring efter næring, kan være med til at opretholde sin levestandard så meget som overhovedet muligt ved arbejdsløshed. 

Har man mulighed for at spare rigtig mange penge op, kan det tilmed være, at man i en periode slet ikke kan mærke den lønnedgang, der sker, fordi man fortsat har råd til fx ferier, forbrug m.m. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.