3 skarpe indretningstips til børneværelset

3 skarpe indretningstips til børneværelset

xyz2

Er du så heldig, at du er forælder til en lille dreng eller pige? For de fleste forældre er intet godt nok til deres lille guldklump – og sådan forholder det sig garanteret også i dit tilfælde. Vi ønsker at skabe de optimale betingelser for og opbygge de ideelle rammer omkring barnets opvækst. Børn skal føle sig trygge, glade og elsket. Og det betyder blandt andet, at børneværelset er indrettet perfekt – nøjagtigt efter barnets behov, ønsker og præferencer.

Er du lige flyttet i ny bolig, og skal du have lavet et nyt børneværelse? Eller trænger det gamle børneværelse bare til en ordentlig indretningsmæssig overhaling? Uanset hvilken situation du står i, kan du finde god indretningsinspiration i dette indlæg. Vi giver dig tre gode råd til, hvordan du tænker i praktisk, funktionel og smart indretning – til glæde for både dit barn og dig selv.

1) Få styr på børnesengen – og dit barns nattesøvn

Et børneværelse skal gerne kunne tjene til mange forskellige brugsformål. Ét af de vigtigste er, at det skal fungere som soveværelset til den lille krudtugle. Som barn er der fart over feltet, og de små hoveder bruger mange såvel fysiske som mentale kræfter i løbet af dagen. Netop derfor er det afgørende at få etableret de bedst mulige rammer for dit barns nattesøvn, så han eller hun kan restituere og få ny energi.

Dette kræver først og fremmest en god og passende børneseng. Her er det vigtigt at tænke både i komfort, sikkerhed og æstetik. Sengen skal gerne være behagelig og ergonomisk korrekt, så dit barns krop opnår perfekt understøttelse. Derudover skal sengen være sikkert indrettet, så dit barn ikke falder ud og slår sig – eksempelvis ved hjælp af tremmer. Sidst, men ikke mindst, må sengen gerne være æstetisk smuk at se på og matche resten af værelsets indretningsstil. Du kan se et godt bud på en børneseng lige her.

2) Tænk i funktionel rumopdeling til forskellige brugsbehov

Det andet gode råd er at tænke strategisk funktionel opdeling af børneværelset, når du indretter det. Du kan nemlig “guide” eller motivere dit barn til bestemte typer af adfærd gennem indretningen. Prøv at opdele rummet ved hjælp af gulvtæpper og reolsystemer, der kan afgrænse og markere bestemte områder i værelset, som lægger op til en bestemt brug. Eksempelvis et tumleområde med blødt underlag, puder og tæpper, et kreativt rum med bord og stole til tegnestue eller en hyggekrog med en sofa, hvor dit barn kan slappe af.

Ved at opdele og indrette rummet strategisk på denne måde kan du give anledning til forskellige typer af brugspraksis. Smart, praktisk og funktionelt.

3) Gør væggene inspirerende at kigge på – med flotte wallstickers

Det tredje og sidste råd handler kort sagt om at give dit barn noget inspirerende at kigge på i form af flotte og kreative vægdekorationer. Her er det oplagt at investere i wallstickers, der er nemme og praktiske at sætte op eller udskifte efter behov. Der findes et væld af dekorative, sjove, søde og anderledes wallstickers med alt lige fra farverige mønstre til diverse motiver. På den måde kan du med sikkerhed finde en udgave, der matcher netop dit barns smagspræferencer og interesser.

Held og lykke med indretningen af børneværelset.