Cocker spaniel

Dette bør du vide, hvis du ønsker en cocker spaniel

xyz2

Er du på udkig efter en hund, har du muligvis overvejet en cocker spaniel. En cocker spaniel er en meget populær hund verden over takket være mange af dens attraktive egenskaber. Vi vil her tage et kig på nogle af de ting, du bør vide, før du køber en cocker spaniel.

En cocker spaniels udseende

Noget af det mest karakteristiske ved en cocker spaniel er dens lange hængende ører. Hovedet er ikke specielt stort, dog har snuden mellemlængde. Du kan få en cocker spaniel i mange forskellige slags farver: rød, sort, brun, hvid, creme, gul og rødbrun. Desuden er den ikke begrænset til at være ensfarvet, men kan have adskillige af førnævnte farver. Dens pels er silkeblød og glansfuldt. Der er to overordnede typer af cocker spaniel tilgængelige: den amerikanske og den engelske. De varierer med henhold til hovedets udformning, pelsens længde og deres størrelse. I Danmark er den engelske den mest populære.

Vred cocker spaniel

Hvilket temperament du kan forvente

En cocker spaniel er ikke den vanskeligste hund at have at gøre med, da den er tilbøjelig til at være venlig og kærlig. Disse egenskaber medvirker til, at den let kan begå sig blandt børn og voksne og har ingen problemer med at være sammen med andre hunde. Dog har den en vis stædighed, og hvis ikke du lykkes med at opdrage den godt, kan du forvente, at den udviser en selvstændighed og beslutsomhed, som er vanskelig at håndtere. En god opdragelse vil også reducere den gøen, som den ellers er hengiven til. Dens intelligens betyder, at du vil gøre klogt i at udvise den respekt. Til gengæld vil den også vise dig respekt.

Disse træk kendetegner en cocker spaniel

Som før nævnt er den kærlig og vil derfor egne sig godt til at være en familiehund. Skulle du have hang til det, er en cocker spaniel primært fremavlet til at være en jagthund, så du kan tage den med på jagt. Overordnet set har den et ønske om at være aktiv både med ejeren og dens familie. Vær klar til at dedikere en god del tid til dens motion, da den kræver mere end blot gåture, hvortil forskellige øvelser er tiltrængt. Det er også vigtigt at nogle af øvelserne er mentalt stimulerende på grund af dens intelligens. Øvelserne behøver ikke at være seriøse, da den nyder en god leg. Den har behov for omkring 1 til 2 timers motion om dagen. I mødet med fremme vil den gø, indtil den har set personen an, hvorefter den hurtigt varmer op.

Cocker spaniel klar til tur

Sådan plejes en cocker spaniel

Der er en række plejeritualer, du bør gennemgå hver dag. Dens lange pels bør børstes, da den ellers er tilbøjelig til at filtres. Du kan også forvente, at den fælder meget. Sørg for at tjekke ørerne, da de let kan blive fugtige og lune, hvilket giver god grobund for betændelse, hudsvamp eller irritation. Vask dens læbefolder hver dag med en klud, da der også her kan opstå betændelse. For at lette processen bør du begynde dette ritual, allerede fra den er en hvalp.