RKI - dårlig betaler

Registreret i RKI – hvad nu?

xyz2

Det kan være meget svært at få lov til at låne penge, når man først er registreret i RKI. Det kan dog være en fordel at få samlet din gæld ét sted, og derfor kan det være relevant for dig at undersøge, om du kan få lån trods RKI. Bankerne vil meget sjældent låne penge ud, når de støder på en RKI registrering, og låneselskaberne kan være endnu mere tilbageholdende. Det er dog ikke umuligt, men du skal forberede dig meget grundigt

Optagelse af lån i banken

Først og fremmest bør du lave en oversigt over dine kreditorer, herunder dine gældsposter, hvor meget har nedbragt gælden med, og hvor meget du betaler i afdrag. Oversigten skal også indeholde oplysning om, hvornår du forventer at have tilbagebetalt gælden, som det ser ud lige nu. Du bør ligeledes lægge et budget, så du kan vise, at du har overblik over din økonomi.

Dernæst skal du lave en oversigt over, hvor mange penge du har brug for at låne, hvornår du kan betale dem tilbage, hvilket afdrag du kan erlægge hver måned og eventuelt også, hvad du skal bruge pengene til.

mønter

Selvom det ikke altid er anbefalelsesværdigt at optage flere lån, når man er registreret i RKI, kan det som nævnt være en fordel for at få samlet gælden ét sted. Har du en række forskellige kreditorer, og kan du opnå og lån penge trods RKI, vil du kunne flytte de mange gældsposter hos forskellige kreditorer over til enten banken, og dermed kun have én kreditor at forholde dig til. Det giver et langt bedre overblik over økonomien og den gæld, du har oparbejdet. Og du risikerer ikke at misse et afdrag, fordi du nu kun skal betale ét sted én gang hver måned.

Det skader under alle omstændigheder ikke at spørge, og ved at have forberedt dig så godt som muligt, viser du, at du har styr på økonomien til trods for din registrering i RKI. Dermed er du bedre stillet i forhold til optagelse af banklån.

Optagelse af kviklån på nettet

Du kan også overveje at optage et kviklån. Et kviklån er et lån, der ansøges om på nettet, og der er tale omet  lån uden sikkerhed. Det betyder også, at du ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til, ligesom du ikke risikerer at skulle stille dit hus, bil eller lignende som sikkerhed for gælden.

Det betyder imidlertid også, at långiverne er meget varsomme med at låne penge ud til låntagere, som allerede er registreret i RKI. Når låntager ikke skal stille sikkerhed, og han samtidig allerede er registreret i RKI, er der – fra låneudbydernes synspunkt – en reel risiko for, at de ikke får deres penge tilbage. Det kan derfor være svært at opnå kviklån, når man allerede er registreret i RKI, og det kan blive en tidskrævende proces at søge en lang række lån online uden resultat. Banken kan derfor være din bedste mulighed for at låne penge trods RKI – du skal dog være opmærksom på, at banklån i den forbindelse meget sjældent vil være uden sikkerhed.