børn på gynger

Få børnene til at lege udenfor – det er sundt

xyz2

Efterhånden er der kommet så mange elektroniske spillemaskiner, der bruger rigtig meget af børnenes tid. Det er ikke kun dårligt, specielt hvis man sørger for, at ens børn spiller nogle lærerige spil. Såkaldt ”edu-tainment”.

Resultatet af alle disse elektroniske spil og gadgets er dog, at børn bruger mindre tid udenfor i den friske luft, hvor de bedre kan røre sig og få brændt noget krudt af.

Det er virkelig en skam, da børn har godt af at være udenfor og samtidig få brugt noget af al den energi, de opbygger i løbet af en dag. Derfor er det vigtigt, at man som forældre finder måder at aktivere sine børn på uden for, så de får sollys, specielt når det begynder at blive tidligere mørkt og koldt udenfor.

 barn med fodbold

Giv dem flere muligheder for udendørs underholdning

Heldigvis er der råd for, at man kan få sine børn til at tilbringe tid udenfor. Man kan få børnene til at interessere sig for udendørs sport, som ikke rigtig tilegner sig at blive spillet inde i huset. 

Fodbold, badminton eller basket er noget man kan spille enten i baghaven eller på vejen, og det behøver ikke at kræve alverden at komme godt i gang med. Så kan børnene løbe og spille med vennerne og få nydt godt af hinandens selskab og den dejlige luft.

Noget af det, børn får ud af at bruge tid udenfor, er, at de lærer mere om deres fysiske formåen og begrænsninger, end hvis de bare sidder inde i sofaen og spiller videospil på en eller anden konsol.

børn på trampolin

Trampoliner er blevet en trend

En af de legeredskaber, der er blevet ekstremt populære de seneste par år, er trampoliner.  Man kan efterhånden se mange haver, der har en trampolin stående. Fordelen ved en trampolin er, at man ikke behøver andet, for at det kan være sjovt.

Børn kan nogle gange hurtigt få en time til at gå med bare at hoppe rundt på en trampolin, uden at der skal noget andet til. En af de gode ting ved at have en trampolin er, at de kan være med til at styrke børns motorik. 

Samtidig kan det også være en måde, hvorpå børn kan få lov til at teste sig lidt af i mere trykke omgivelser ved at se, hvor højt de kan hoppe på trampolinen.

I takt med at trampolin-trenden er vokset, er det også blevet markant nemmere at finde gode og sikre trampoliner. Leder man efter et godt trampolin tilbud, er det nu rigtig nemt at finde information om, hvilke trampoliner der er de bedste, samt hvad man skal huske at kigge efter eller tænke på, når man overvejer at investere i en trampolin til børnene.

En af de helt store overvejelser er, om man skal have en nedgravet trampolin eller en stående trampolin. Den nedgravede trampolin kan ofte holde til mere vægt, så mor eller far kan lege med på trampolinen, hvor de stående ofte er bedre egnet til maksimalt en håndfuld børn.

Derudover skal man selvfølgelig også være meget opmærksom på sikkerheden omkring trampoliner.