gravid

Bliv klar til babys ankomst

xyz2

Glæden ved at finde ud af, at man skal have et lille barn, kan hurtigt få følgeskab af en masse tanker – især, hvis det er det første barn. Det kan være, man tænker over, om man overhovedet er klar til at få ansvaret for et lille barns liv. Måske synes man ikke, at man har helt styr på, hvad man gerne skal have købt inden tid. Det kan også være, at man gerne vil finde på en fin måde at fortælle den store nyhed til de nærmeste.

Alt dette er meget naturligt, og der er heldigvis masser af steder, man kan få vejledning og gode råd.

Få ro i hovedet

Det er hverken godt for mor eller baby, hvis I stresser over babys ankomst. Derfor er det meget godt at forsøge at få ro i hovedet ved at prøve at få styr på nogle af de spørgsmål og bekymringer, man kunne ske at have. Det kan man gøre på forskellige måder – og nogle spørgsmål kræver måske, at man søger svar et sted, mens andre i højere grad hører til andre steder.

De spørgsmål og bekymringer, der især har med det sundhedsmæssige at gøre, giver det god mening at vende med sundhedspersonalet. Enten lægen, jordemoderen eller den, der foretager scanningerne, hvis det er noget i relation til det. Er man ikke sikker på, hvem man skal spørge, kan man altid spørge en af dem, og så kan de sikkert fortælle, hvis det er en af de andre, man skal gå til.

gravid

I forhold til nogle ting, kan det også give ro i hovedet og maven at læse forskellige bøger om graviditet, fødsel og den første tid efter fødslen. Samtidig hjælper det også nogle mennesker at høre andres erfaringer og måske blive bekræftet i, at man ikke er den eneste, der går med nogle tanker om graviditeten, fødslen eller noget andet.

Hav styr på noget af det fysiske

Noget af det, der også giver ro i hovedet for mange kommende forældre, er at begynde at få købt nogle ting til baby. Det kan dog godt være svært at overskue, hvad der er nødvendigt at have, inden baby kommer, og hvad der kunne være rart at have, men måske godt kan vente til efter fødslen.

Noget, som det er rart at have lidt af, inden babys ankomst, er tøj og bleer. I hvert fald til den første tid, så man er fri for at skulle tænke på det, når man lige er kommet hjem med sin baby. Mange vil nok også hurtigt blive glade for at have et sted at kunne lægge baby fra sig og noget til at kunne transportere baby hjem fra sygehuset og andre steder hen.

Derfor vil man nok også hurtigt blive glad for en barnevogn med lift – og måske tilhørende babyalarm, så man kan lægge baby til at sove uden at skulle være lige ved siden af hele tiden. Alt dette kan man dog også få vejledning til f.eks. hos personalet de steder, hvor man kan købe babyting – her skal man bare huske på, at de udover at vejlede også er der for at sælge.