Pige lærer empati af sin hund

Derfor er en hund det perfekte legetøj til dit barn

xyz2

Det er helt okay at indrømme det: Det kan være et hårdt arbejde at have et barn. Især fordi man hele tiden skal finde på nye og kreative måder at underholde barnet på. Børn skal konstant stimuleres, og hvad der i sidste uge var et sjovt stykke legetøj, kan i dag være havnet i barnets glemmebog.

Der er dog en simpel løsning på, hvordan du kan holde dit barn stimuleret hver dag, og hvordan du faktisk kan forbedre dit barns motorik og empatiske karaktertræk. Du kan ganske enkelt anskaffe dig en hund!

Dreng lærer at gå med sin hund

Hunde elsker børn

Det kan måske virke som en stor mundfuld at skulle købe sig en hund, når man i forvejen har et barn at skulle tage sig af. Men dét at have en hund i sit hjem har så mange fordele, at det klart kan være investeringen værd.

Én af de største fordele er, at hunde ganske enkelt elsker børn. Hunde er pakdyr, og de trives dermed bedst i sociale miljøer, hvor de ikke nødvendigvis behøver at bestemme. Hvis de får sig en god portion First Buddy-hundefoder, et tag over hovedet og masser af kærlighed, vil de altid være underdanige. 

Og da de også er pattedyr, besidder de fleste hunde et omsorgsgen, og vil derfor passe på et barn som var det deres egen unge.

Hunde kan konstant stimulere

Hunden bliver ofte kaldt ”menneskets bedste ven”, og det skyldes i høj grad det nærvær, en hund viser over for sin ejer. Hunde kræver meget kropskontakt, men de sætter også stor pris på at blive stimuleret. Noget så simpelt som at gå en tur eller kaste en bold er nok til, at hundens livskvalitet er helt i top.

Det smarte er derfor, at du kan slå to fluer med ét smæk. Hvis barnet får lov til at lege med hunden, vil barnet aldrig kede sig, og hunden vil få den nødvendige daglige stimulation. Plus: Deres kognitive evner er på nogenlunde samme stadie, og dermed skal der altså ikke meget til, før begge parter er tilfredse. 

En hund som legetøj i gave

Hunde lærer empati fra sig

Forskning har også vist, at børn, der er vokset op i et hjem med en hund, typisk har bedre empatiske og motoriske evner.

Det empatiske kommer af, at barnet pludselig har et andet væsen, de skal tage sig af. Børn forstår hurtigt, at kæledyr også er levende individer, og de vil derfor aldrig skade en hund med vilje. Tværtimod; barnet lærer formentligt hurtigere end andre, at man skal behandle andre, som man selv vil behandles.

Det motoriske kommer af, at børn med hund i huset typiske lærer at gå tidligere end andre børn. Det er ofte set, at barnet støtter sig til hunden, når de skal frem og tilbage, og hundens pels er også et nyttigt redskab, når barnet skal have noget at holde fast i.