Drømme

Gør din hobby til dit arbejde…

xyz2

… og du vil aldrig skulle arbejde en eneste dag i dit liv. Sådan lyder et godt gammelt ordsprog. Og det er ganske rigtigt. Hvis du laver noget, du brænder for, og som får dit hjerte til at banke (på den gode måde), så føles det ganske enkelt ikke som arbejde. Men hvordan finder du så din rigtige vej? 

Glæde

Hvad får dit hjerte til at banke?

Start med at lave en liste over alle dine drømme og leg med scenariet, at alt er muligt. Tag udgangspunkt i, at hverken penge, familie, venner, karakterer eller andet kan være en forhindring. På den måde kan du meget nemmere klarlægge for dig selv, hvad du egentlig allerbedst kan lide at bruge din tid på, og hvad dine største drømme for dit liv i virkeligheden er. Du kan derefter altid rette lidt ind efter de ydre faktiske begrænsninger, der nu engang kan være, men det må aldrig være dét, der endegyldigt spænder ben for dine drømme.

Forvent ikke, at en sådan liste vil give dig et svar på kort tid. Det kan tage lang tid at finde ud af, hvad din vision og dine rigtige drømme er. Og det kan tage lang tid at give sig selv lov til at drømme stort – og ignorere den danske bankende jantelov. 

Hvordan fører du det ud i livet?

Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil bruge din tid på, skal du finde på et set up, hvor det er muligt. Start med at lave et grundigt forarbejde, hvor du finder ud af, hvilke muligheder du har, hvordan markedet er på det konkrete område, og om du har én eller flere personer i dit netværk, som kan hjælpe dig i gang og over stepperne. Du skal også finde ud af, om det kræver en uddannelse at give sig i kast med det, du ønsker.

Lad være med at gå på kompromis, og brug i stedet reel tid på at undersøge i dybden. Ellers ender du med et produkt eller en plan, der er halvhjertet, og det vil du aldrig brænde igennem med. Tværtimod vil du blive demotiveret, fordi det ikke giver de resultater, du ønsker.

Og så skal du lægge en forretningsplan – ikke kun til banken (hvis du har brug for lån) men også for din egen skyld, så du har et udgangspunkt for dit arbejde.

Uendelighed

Arbejd hårdt og arbejd meget

At drive sit eget kræver mod og dedikation – og benhårdt arbejde. Forvent at arbejde mere, end du nogensinde har troet, du kunne – og forvent ikke at få løn i det første meget lange stykke tid. Du vil til gengæld dagligt føle taknemmelighed over din nye vej, og du vil opleve en helt anden glæde ved at arbejde. Og de økonomiske frugter af arbejdet? – dem høster du meget snart.