Lidt om fenderlister og fendere

Lidt om fenderlister og fendere

xyz2

Fenderlisternes genkomst

Det er hamrende vigtigt at man har styr på sin båds fender. Det siger måske lidt sig selv, siger den garvede kaptajn der læser dette, men du ville være overrasket over hvor mange der egentlig ikke har styr på det, Kaptajn Haddock. Det er nemlig kun størstedelen af den danske befolkning som ikke har en eneste anelse om, hvad en fenderliste overhovedet er. Og hvis det ikke har fået dig til at råbe ”sacre bleu!” endnu, så bare vent til du hører dette: Der er rigtig mange både der sejler rundt derude uden at have ordentligt styr på deres fenderlister. Jeg ved det lyder helt absurd, men det er altså realiteten af den situation vi er i lige nu. At være bådejer er blevet rigtig populært her på det seneste, men det betyder altså også, at der er kommet rigtig mange bådejere som måske ikke har sat sig helt så meget ind i hvad det vil sige at skulle eje en båd, som de måske burde. Og hvis det ikke får dig til at koge over så ved jeg ikke hvad der vil.

En fender er nemlig rigtig vigtig at have på sin båd. Det kan i mange tilfælde være forskellen på om din båd klarer sig godt til havs eller ej. Uden en fender kan der ske så mange uheld som kan fuldstændig skade din båd og dens værdi, at det ikke engang er morsomt at snakke om. Formålet med fenderen er at minimere de skader der kan forekomme på både når de glider rundt på det åbne hav. For der kan (og sker) forekomme rigtig mange forskellige slags små uheld med både hvor de lige gnider op ad hinanden eller kajen, og det er sgu ikke altid lige sjovt at se sin fine nye båd med en helt masse fine nye ridser. Også selvom det måske er ”æstetisk sejt” (pst, det er aldrig sejt at have ridser på sin båd).

Så anskaf dig for guds skyld et par fenderlister

Red din båd din klaphat! Det kan spare dig rigtig mange penge at have styr på dine fenderlister i det lange løb. For at montere fenderlister koster næsten ingenting i forhold til hvad det koster, at skulle til at få fjernet alle de ridser og buler din båd kommer til at få, fordi du bare var en anelse for doven til at bruge et par minutter af din dag på at bestiller listerne og så montere dem (hvilket, igen, tager kun et par minutter). Hvis den virkelig er gal kan du uden tvivl få hjælp af nogen nede i den lokale bådklub til, at få monteret de lister. Det er ikke svært og de gør de sikkert af deres egen fri vilje for dig, for du er jo en god ven og kammerat, ikke? Fenderlisterne kan være forskellen mellem liv eller død på din båd, og du vil ikke have en død båd, vel? Så anskaf dig dog nogen fenderlister med det samme!