Polaroid

Polaroidkameraer er blevet cool igen

xyz2

Ligesom LP’er er de klassiske polaroidkameraer blevet cool igen. I disse år med smartphones, hvor der ofte tages mange billeder for at opnå et enkelt godt billede, er det tiltalende med polaroidens ene chance for et godt billede. Et billede man endda får med det samme. Vil man gerne have flere chancer for at tage et godt billede, kan nogle polaroid kameraer endda vise billedet på en skærm, inden man vælger at printe billedet ud, og på den måde er der større chance for at få det helt rigtige billede. Læs mere om polaroid kameraet her.

Polaroid

Lav en kæde af polaroidbilleder til væggen

Ved hjælp af en snor og små klemmer, kan de flotte polaroidbilleder hænges op i en ranke på væggen og fungere som dekorativ pynt. Billedranken kan hænge i alle rum som en personlig fotocollage, og den kan nemt tages ned og flyttes til et nyt rum, hvis man vil ændre lidt på sin indretning.

Opslagstavler og køleskabsmagneter er den personlige gave

Er man den kreative type, kan et rionet eller en korkplade bruges som en fin opslagstavle. I stedet for at hænge kedelige regninger op, kan polaroidbilleder være en god måde at vise sine venner, familier og festlige lejligheder frem gennem billederne. De udprintede billeder kan også laves til magneter, ved at bruge en magnetplade, der udskæres efter billederne størrelse, eller købe små magneter, der limes bag på billederne. Har man et fint billede af dig og en ven, kan det være en hyggelig og personlig gave at give til en særlig lejlighed.

Det perfekte festkamera

Polaroidkameraet er et godt kamera til festlige og særlige lejligheder, da polaroidbilledet har et helt særligt retrolook, der fungerer godt med glimmer og festtøj. For eksempel giver nytårsfester og bryllupper gode polaroidbilleder, som pynter gevaldigt i hjemmet, da alle er i godt humør og klar til at få taget billeder som de er. Laver man en scrapbog eller en plakat med minder fra den store dag, kan billederne give et retrolook som modspil til de ofte meget opstillede billeder fra bryllupsfotografen. I stedet for engangskameraer ved bordene til festen, kan en person også gå rundt og tage billeder med polaroidkameraet og på den måde fange festen gennem billederne. Mange fremkalder ikke længere deres billeder, og i sådanne tilfælde er det smart at få billederne udprintet med det samme.

Saml alle de små billeder i en stor billedramme

Har du samlet dig en ordentlig håndfuld flotte billeder fra dit polaroidkamera, er en mulighed at samle dem i en stor ramme. Det gøres ved at sætte billederne op i rækker, med lige meget afstand mellem hvert billede. På den måde bliver alle de personlige minder samlet i et stort billede med masser af detaljer, som kan hænges op, lige hvor det passer ind i hjemmet. Ofte vil det ligne at man har fået lavet billedet af en professionel, men det kan faktisk gøres relativt nemt og hurtigt selv.

Polaroidkameraer er for alle

Hvad enten du overvejer at købe et polaroidkamera til dig selv, eller som gave til en ven, er de fleste vilde med de hyggelige billeder der kommer ud af det. At billederne også er blevet moderne igen, ligesom meget andet retro er det, er kun en bonus.