babyleg

Gå ikke ned på udstyr til dit barn

xyz2

Det vigtigste og mest værdifulde du nogensinde vil komme til at give dit barn, er din tid og dit nærvær. Omsorg og kærlighed har vi automatisk indbygget i os, men ikke alt kommer indefra. Visse ting kan man blive nødt til at gå i byen efter. Eller hvorfor ikke shoppe på nettet, når der skal findes udstyr til de små og de lidt større?

børn som leger

Hverdagens små hjælpere

Livet i den moderne børnefamilie kan godt gøres meget nemmere med det rigtige udstyr, hvad enten det er tandbørster, madkasser eller sansegynger. Hvorfor gøre det hele mere besværligt end det behøver at være? Man kan lige så godt – nogle gange – springe over hvor gærdet er lavest. Gør det nemt for dig selv og lad andre om at researche markedet for de mest praktiske og lækre produkter til dit barn. Når det basale er på plads, får man så meget mere tid til det vigtigste; tiden sammen som familie. Se livet fra børnenes perspektiv.

Brug tiden sammen

Livet med børn handler om at bruge tiden sammen, medens vi har den. Den kommer nemlig ikke igen. Hvorfor ikke leve efter det gamle gode motto: Grib dagen. Lev i nuet. Hvordan ville du leve dit liv sammen med dine børn, hvis denne dag var den eneste I havde? Planlæg jeres fritid sammen, værdsæt den og skriv “familietid” i kalenderen, og lad disse aftaler være lige så vigtige som enhver anden aftale. Vis dine børn, at tiden er jeres vigtigste ressource, og lær dem at være i nuet.

pige i træ

På opdagelse i det nære

Familietid behøver ikke at være dyre udflugter til fancy forlystelsesparker. Selvom det kan være nok så fedt at lave en afstikker til et slaraffenland af rutsjebaner og softiceboder. Mindre kan gøre det. Hvad har I lige udenfor døren? Nogen gange bliver vi blinde for det umiddelbare, det vi vænner os til og derfor glemmer at det er der. Sæt dig med dit barn på terrassen med en spand gadekridt, eller find sjippetovet frem til de lidt større børn. De vil elske dig, ikke bare for at svinge det, men for at bruge din tid sammen med dem, og være barn igen.

Nyd sommerens glæder

Tag på cykeltur sammen, inviter venner på picnic. Spil kroket, hvis vejret er til det, eller find et brætspil frem og lav en kande varm kakao, hvis det regner. Bag en kage sammen og pynt den med bær fra haven eller købmanden. Mulighederne er uendelige, når vi blot løfter blikket fra vores smartphones og får øje på livet omkring os. Brug sommeren sammen med børnene, og lad pligter være pligter. Nullermændene løber ingen vegne. Før du ved af det kalder hamsterhjulet igen. Livet er nu, og det vil leves. Sammen.