Mange forældre vælger trælegetøj frem for plastiklegetøj

xyz2

Legetøj har altid været populært blandt børn. Som med alt andet, så har legetøjet udviklet sig med årenes løb. Fx kan dukker tale, legetøjsbiler kan køre og bamser kan bevæge sig osv.

Legetøj er ikke ligesom i ”gamle dage”, hvor det dengang ikke var elektronisk. Ofte var det lavet i træ. Selvfølgeligfandtes der også dukker og bamser. Senere kom plastiklegetøjet frem. Men nu er trælegetøjet igen begyndt at indtage børnenes hjerter. Eller i hvert fald forældrenes hjerter.

Derfor er trælegetøj sundere end plastiklegetøj

Mange forældre er indenfor de seneste par år begyndt at udskifte deres børns plastiklegetøj med trælegetøj. Trælegetøj er begyndt at blive populært igen fordi, at trælegetøj ofte er økologisk og ofte fremstillet uden skadelige stoffer. Der har været nogle uheldige episoder med, at noget plastiklegetøj har vist sig at indeholde skadelige stoffer.  EU har nogle skrappe regler om legetøj, men mange forældre vælger trælegetøj, da de der kan være helt sikre på, at legetøjet ikke indeholder nogen skadelige stoffer.

Trælegetøj er ikke lige med kedeligt legetøj

Trælegetøj er ikke lige med kedeligt legetøj. Legemad har været populært i mange år. Tidligere var det mest plastik, at det var lavet i. Indenfor de senere par år har legemad i træ indtaget mange børns legekasser. Legemad i træ kan være lige så sjovt at lege med som legemad i plastik.

Noget andet trælegetøj, der er populært, det er dukkehuse. Man kan både få dukkehuse, møbler til dukkehusene og dukker lavet i træ. Og igen er det stadig lige så sjovt at lege med, som hvis det var plastiklegetøj.

Trælegetøj kan nogle gange holde længere end plastiklegetøj, da plastiklegetøj let kan blive bukket, bøjet eller gå i stykker.

Legetøj lavet i filt

Et andet materiale, der er blevet kendt at lave legetøj i, det er filt. I dag findes der et stort udvalg af filtlegetøj. Der findes fx legemad i filt, dukkehuse og dukker i filt.

Af andet filtlegetøj findes der også filtklodser og vejbaner i filt, hvor man fx kan bruge legetøjsbiler lavet i træ.

 

Sundt for børn at bruge fantasien

Nogen forældre vælger også trælegetøj til deres børn, da det ikke er elektronisk, hvor det kan sige lyde og køre osv. Nogle dukker lavet i træ, de har fx ikke øjne og mund, og det kan være godt for børn at skulle lære at forestille sig sådan nogle ting. I dag har de fleste børn en mobil eller en Ipad. Og for at løsrive børnene fra den verden, så kan det være en god ide at sætte børn til at lege med fx trælegetøj, da de selv skal bruge fantasien. Og det er sundt for børn at lære at bruge deres fantasi. Det kan de også gøre i naturen det kan du læse mere om her. Man kan selvfølgelig også få dukker lavet i træ med øjne og mund, hvis man ønsker det til ens børn.