Mor holder om baby

Er du (lidt for) klar til når babyen kommer?

xyz2

Vi kender vel alle talemåden: ”Ja, vi kommer i hvert fald ikke til at gå ned på udstyr”, der lidt humoristisk og med et glimt i øjet beskriver, hvorledes man i et scenarie har nok (måske endog lidt mere end nødvendigt) udstyr eller grej, til at kunne overkomme det meste.

Få livssituationer kaster lys på i hvor høj en grad ovenstående ordsprog afspejler virkeligheden, som når familien skal forbedrede sig på at familien snart bliver udvidet med en sprudlende lille baby.

Baby omringet af legetøj

Det er svært at vide hvad man har brug for 

Når storken banker på døren, kan det være svært at vide præcis hvad man skal ud og investere i. 

Der er naturligvis altid de ”gamle kendinge” såsom puslebord og babybleer, men udover dette, er der et hav af babyting på markedet, der alle hver især proklamere at de er nærmest livsnødvendige, for at den nyfødte guldklump skal have det godt.

Det er stressende at blive nybagte forældre, og midt i al virvaret, er tvivl om hvilke former for baby legetøj og udstyr man behøver det sidste der er brug for.

Heldigvis findes der alternativer til at gætte sig frem til hvilke former for babyudstyr og pleje, der er det vigtigste og så håbe på det bedste. Sider såsom ”Sol” giver i artikler som denne deres bud på, hvordan man kan få styr på alt babyudstyret: Der er nemlig mange ting, som man pludselig skal til at anskaffe sig når familien udvides, og som de skriver i artiklen:

..så handler det om at tage sig nogle fornuftige beslutninger. For selvom der findes rigtig meget udstyr til babyer, så er det ikke sikkert, at man får brug for det hele”

Baby spiller xylofon

Din baby har ikke brug for sit eget bamsebjerg

Metaforen om bamsebjerget der ses i ovenstående overskrift, er ganske malende – ofte ser man hos nye forældre, at babyen har et værelse der er stoppet fuldstændigt til med forskellige ting, og ofte er der et mindre bjerg af bamser i et af hjørnerne.

Sandheden er dog, at babyer ikke har brug for deres eget bamsebjerg. De har brug for opmærksomhed og kærlighed, mere end alt andet, og derefter er kvalitet og omtanke de bedste redskaber at anvende, når værelset skal dekoreres og babyudstyret købes hjem.

Der vil til enhver tid være mere fornuft i at bruge de sidste hundrede kroner på en veldesignet barnevogn og en sansegynge der vil styrke barnets motorik, end dusinvis af smarte ”baby gadgets” som dig og din baby sandsynligvis aldrig vil få brug for.

Husk at kvalitet er bedre end kvantitet, og lad fornuften råde dig.