Gode tænder

Slip af med tandpinen og bliv glad igen!

xyz2

Fylder tandpinen også alt i dit liv? Enhver ved at tandpine er nogle af de værste smerter, der er uudholdelige og gør dagen vanskelig at komme igennem. At vågne med smerte morgen efter morgen er en stor udfordring for mange – men heldigvis er der en løsning! Med en bideskinne kan du slippe for hovedpine, muskelspænding og andre problemer med at skære tænder. En bideskinne er et billigt alternativ, der kan hjælpe dig med at forebygge smerterne og samtidig forbedre din hverdag. 

Tandlægetur grundet smerter

Hvad er en bideskinne?

Hvis du er en af de mange danskere, der lider af at skære tænder, så kender du de ovennævnte problemer. At vågne gang på gang med hovedpine og forfærdentlige spændinger, der kan vare hele dagen. Heldigvis er bideskinne en god løsning til dette problem. En bideskinne er en plastskinne, der hjælper dig imod gener og beskytter dine tænder. Bideskinnen aflaster dine tygge- og kæbemuskler og hjælper dig derfor samtidig med ikke at overanstrenge disse. Den afhjælper dig med de gener du kan have, hvis du bider tænderne hårdt sammen, har skævt bid eller skærer tænder. Bideskinnen er nem at anvende – du kan bruge den om natten, om dagen og til hver en tid, hvor du har brug for at aflaste din kæbe og passe på dine tænder. 

Hvordan hjælper en bideskinne mig?

En bideskinne vil aflaste dig fra mange af de smerter du døjer med til dagligt – og det er samtidig også en lindring, der vil skåne dine tænder for unødvendig slitage. Når du vælger en bideskinne vil den skabe plads mellem tænderne i over- og undermund og derved forhindre, at disse rører og gnider sig mod hinanden. Skinnen skal placeres i overmunden og hjælper her med, at aftage pres, når du bider sammen. Med en bideskinne får du optimal beskyttelse af tænder samtidig med, at du minimerer smerter og spændinger. Dog vil en bideskinne skulle skiftes regelmæssigt og alt efter, hvor hårdt du bider sammen. Derfor er det en god idé, at undersøge de billige alternativer, der er til en bideskinne. 

Tandlægens tanker

Mange tandlæger landet over anbefaler en bideskinne, som en lindring af de spændinger mange døjer med. Hvis man skærer tænder og/eller bider for hårdt sammen vil ens tænder med tiden også tage skade af dette, da de vil gnides meget op og ned ad hinanden. Tandlægerne støtter derfor op om bideskinne og hjælper som regel med, at lave aftryk af tænderne og tilpasse skinnen, så den passer perfekt til dig! Det vil endda ofte være hos tandlæge, at du bliver gjort opmærksom på, at du skærer tænder fordi de vil kunne se, at dine tænder er slidte. En tandlæge vil derfor altid anbefale og rådgive dig til, at bruge en bideskinne så du kan skåne dine tænder og undgå unødig smerte. 

Pige med tandpine

Skal jeg anskaffe mig en bideskinne?

Døjer du med en af nedenstående symptomer:

  • Ondt i kæben, når du vågner
  • Hovedpine om morgenen
  • Slidt og ødelagt emalje på tænderne
  • Spændinger i munden


Hvis du døjer med noget af ovenstående, så frygt ej, der er massere hjælp at hente. Du kan finde en masse information om bideskinner online, samt søge hjælp hos enten tandlæge eller læge. Desuden er der massere af gode tilbud på bideskinner og du kan nemt finde en billig bideskinne, hvis du undersøger dine muligheder.