mand på hest

Med et luftgevær bliver dine drengedrømme til virkelighed

xyz2

Er du et stort legebarn, som elsker gadgets, taktisk udstyr og teknik? 

I så fald er et luftgevær helt sikkert noget for dig! Med et gevær kan du udleve din drengedrøm og blive en vaskeægte cowboy, sørøver eller hemmelig spion. Læs med og lær en smule om love og sikkerhed, men få mest af alt inspiration til lidt fis og ballade. 

skydeskive

Hvornår må man eje et luftgevær?

Så længe du er fuldt 18 år, må du gerne købe et gevær. Du skal dog sikre dig, at det er under 4.5 mm. for, at du ikke skal have jagttegn oveni hatten. Ellers må du gerne eje, opbevare og anvende et luftgevær. Du kan med fordel lige læse våbenloven igennem en gang, så du er helt sikker på, at alle regler er overholdt.

Hvad kan man bruge det til?

Hvis det som sagt er et gevær mindre en 4,5 mm, kan du sagtens bruge geværet på egen grund. De mindre geværer bruges for det meste til træning af skudpræcision, som så senere kan være en fordel, hvis man evt. har lyst til at få et jagttegn og tage på jagt. Et luftgevær kan også bare bruges til fornøjelse, da det er sjovt at skyde på mål og endda have en konkurrence med sig selv eller vennerne. 

Du kan anskaffe dig en professionel skydeskive, som du kan bruge til træning, og se din egen udvikling. Du kan også lave din egen skydeskive af en gammel papkasse eller skummadras. 

Tag fede billeder eller film

Hvis du er et legebarn, er det helt sikkert sjovt at skyde hul i eller smadre nogle ting med dit nye luftgevær. Du kan derfor vælge at skyde på et æble eller endda en glasflaske og tag nogle fede slowmotion videoer af det. 

Det er spændende at se, hvordan skuddet placerer sig og endda sprænger igennem diverse genstande. Videoerne kan du dele med venner og familie, som også selv er nogle store legebørn.

skud

Pas nu på!

Ja, det er sjovt at lege og slippe fantasien fri, men du skal selvfølgelig også passe på, at hverken du eller andre komme til skade. Hav sikkerhedsbriller og andet grej på, så ingen mister øjne eller får varige skader af aktiviteterne. Særligt hvis du skyder på glas, skal du virkelig sikre dig, at det ikke er farligt for nogen.

Du skal også kigge efter dine omgivelser og ikke lave hærværk med geværet. Du må som sagt kun bruge dit luftgevær på privat grund, og du skal i det hele taget tænke dig grundigt om, før du frit skyder løs på målet.