Sparegris og mønter

Start det nye år ud med gode vaner og nye aktiviteter

xyz2

Et nyt år kalder på nye goder vaner og nye aktiviteter. Og selvom det kan lyde som en kliche, er det et fremragende tidspunkt at ændre de ting, du er utilfreds med. Det gælder blot om at holde ved og ikke droppe de gode tiltag efter en måned. Der kan være mange årsager til, at du vil ændre livsstil i det nye år. Det vigtigste er blot, at du har motivationen til at gøre noget ved det. Den indre flamme skal være til stede. Læs videre og hør mere om, hvad du kan ændre, hvordan du får råd til det, og hvorfor indre motivation er så vigtig.

Glad pige og spejl

Få råd til dit nye liv 

At starte nye vaner handler ofte også om at starte nye aktiviteter. Og nye aktiviteter koster ofte mange penge. Netop af den grund er det vigtig at skabe overblik over sin økonomi, inden du går i gang. Måske har du brug for at tage et lån, hvis økonomien er helt i bund efter julemåneden. Hvis du kan lægge en fornuftig plan over, hvordan du betaler lånet tilbage, kan dette være den helt rigtige løsning for dig. Et kviklån giver dig mulighed for at få udbetalt pengene med det samme. På den måde kan du starte dit nye liv, fra den dag du beslutter.

Gode vaner giver ny energi

Der findes en talemåde, der siger; dumhed er at gøre det samme igen og igen og forvente et nyt resultat. Det vil altså sige, at du bliver nød til at ændre på, hvad du gør, hvis du ønsker, at der skal ske noget nyt. De fleste er helt klar over dette. Det giver jo også rigtig mening. Hvis du ønsker at tabe dig, bliver du nød til at ændre din kost eller øge mængden af fysisk aktivitet. Så simpelt er det. 

De nye vaner skulle også meget gerne give ny energi og måske et nyt og friskt perspektiv på livet. Men før vaner bliver til ny energi, skal de igennem en proces, hvor de er hårde og ubehagelige. Det er nemlig svært at ændre på vaner. Og før en ændring bliver til en vane, kræver det selvdisciplin og indre motivation. Med hårdt arbejde kommer din ændring til at føles som en helt naturlig vane, der er en del af din hverdag.

motivationskort

Motivation er den vigtigste faktor

Os mennesker er vanedyr. Det er svært at bryde ud af vante mønstre. Det er svært at bryde ud af rutiner, vi har gjort i mange dage, måneder og måske år. Det kan du helt sikkert nikke genkendende til. Det er derfor ikke mærkeligt, at nye vaner føles ubehagelige og unaturlige. Men det er vigtigt, at du holder fast i dem og accepterer, at alt nyt kan være hårdt. 

Den indre flamme af motivation er den, der skal brænde, når det bliver hårdt. Det er derfor vigtigt, at du med dig selv ved, hvad du arbejder mod. Hvorfor gør du det her? Hvad er dit mål? Hvem gør du det her for? Hvis du har gode motiverende svar på disse spørgsmål, skal du bare minde dig selv om dem, når det bliver hårdt. Så er sandsynligheden for succes meget stor.