Lettere havearbejde

Det er sundt at have en have – læs mere om havens fordele her

xyz2

Med til det gode og sunde liv hører, at du får godt med frisk luft – og gerne året rundt. Det styrker også din livskvalitet og dit helbred, at du har noget pænt at se på, at du har noget at passe og ikke mindst, at du kan komme helt ned i gear.

Alle disse forhold er noget, du nemt kan få, hvis du har en have. Selvom det af og til kan være hårdt at lave nogle former for havearbejde, er det også sundt. Du får både motioneret og styrketrænet, når du har noget tungt havearbejde, der skal udføres.

Arbejde i haven

Gratis motion

Når du arbejder i haven, vil du ud over masser af frisk luft også få bevæget dig. Det kan være mindre bevægelser, når du for eksempel planter blomster eller luger ukrudt. Det kan også være lidt større bevægelser, når du slår græs eller klipper hæk. De helt store anstrengelser kommer i spil, når du fælder træer, lægger fliser, bygger skur og graver huller.

På den måde har du dit helt eget fitnesscenter i skikkelse af en have. Det er ganske gratis og nok en del sundere. Alle disse autentiske bevægelser er gode og naturlige. Husk dog at strække ud, for de kan godt bide i de efterfølgende dage.

Masser af gratis mindfulness

At opholde sig i en have og at gå og pusle og arbejde i den giver en indre ro. Det kan være helt meditativt at være i en have. Du behøver ikke at arbejde i den konstant. Det er også givende bare at sidde og nyde freden, naturen og vejret. 

Nogle bruger også haven til at sidde at arbejde i. Eller du kan hygge dig med en bog, dagens.dk, eller du kan bare sidde helt stille på din yndlingsplet i haven og nyde både den indre og den ydre ro.

Hæk

Dit private paradis

Din egen have kan være lille eller stor. Den vil altid være dit eget private paradis. Mange holder af at omkranse havens areal med et hegn, et stakit eller med en hæk. Ønsker du en hæk omkring din have, så kan du plante den selv. Vil du gerne have, at den skal stå færdig hurtigt, så kan du med fordel bestille en prima færdighæk

Når du får sat en færdighæk op, så vil den kunne stå og afgrænse din have i en vis højde med det samme. Afhængigt af plantetypen så vil det vare flere år, inden de spæde stiklinger har vokset sig høje og tætte nok til at være en ordentlig hæk.

Vil du gerne indhegne din have og forhindre børn og hunde i at rende ud, så bestil gerne en færdighæk. Det er smart, og det er virkelig flot.