lego_investering

Sådan tjener du penge ved investering i LEGO

xyz2

Når man snakker om investering, så tænker de fleste strakt på aktier og andele i en virksomhed. Der er dog flere måder at investere på, hvis man er lidt kreativ. Dette gælder blandt andet for de populære LEGO klodser, der kan forvandle sig til meget værdifulde, hvis man tænker taktisk, når man køber dem, behandler dem på den rigtige måde og sælger dem på det rette tidspunkt.

LEGO klodsen har overlevet i rigtig mange år. Det startede med en kreativ sjæl i 1950´erne, som udviklede den populære LEGO klods. De spændende, kreative klodser er blevet ekstremt populære, og selv på den anden side af kloden bliver de solgt i massevis. Der er altså ingen tegn på, at LEGO på nogen måde vil gå af mode. Dette er fantastisk for LEGO entusiaster, som bruger meget af deres fritid på at bygge med LEGO.

LEGO klodser passer altid sammen uanset alder

Det er også en god taktisk fordel for de, som vælger at investere i LEGO. Noget af det smarte ved LEGO er, at alle klodser passer sammen, uanset hvilket byggesæt de kommer fra og uanset hvor gamle de er. Det vil altså sige, at LEGO entusiasterne kan bygge helt unikke LEGO byer med byggesæt, der er over et halvt århundrede gamle.

Investering i LEGO kan give op til 1000 % i salgspris

Og her kommer du, der gerne vil tjene penge på LEGO ind i billedet. Køber du et byggesæt, som der eksempelvis er produceret et begrænset antal af, eller et byggesæt, som vurderes at blive mange penge værd, så er det med at slå til.  Nogle byggesæt får øget deres værdi med 1000 % over 5-10 år, og dette alene på baggrund af udbud og efterspørgsel. Typisk vil der være mindre udbud desto ældre byggesættet er, eller hvis det som tidligere nævnt er en begrænset produktion.

Disse byggesæt har tendens til at øge værdien drastisk

De typer af byggesæt, som har tendens til at stige ekstra meget i værdi, er byggesæt af historiske bygninger eller byggesæt som refererer til filmverdenen. Nogle byggesæt, som er steget rigtig meget i værdi, kommer fra serien Star Wars. Det er selvfølgelig ikke til at vide, om man investerer i det helt rigtige byggesæt, men sådan er det inden for alle former for investeringer. Ved at investere i LEGO har man dog en bedre chance for at kunne forudse resultatet, end hvis man eksempelvis investerer i aktier, der kan falde og stige meget hurtigt.

lego_investering

Pas på emballagen i din LEGO investering

Hvis du gerne vil have et størst muligt beløb for dine LEGO byggesæt, så gælder det om, at de fremstår så nye som overhovedet muligt. Det vil med andre ord sige, at en ubrudt emballage er at foretrække. Samtidig skal emballagen fremstå så ny og urørt som overhovedet muligt. Det vil sige, at man skal undgå:

  • Fugt
  • Sollys, der kan afblege kassen
  • Tryk på kassen
  • Eventuelle dyr, der kan gnave i kassen

Den bedste måde er derfor at opbevare sådanne LEGO byggesæt i plastikkasser med låg. Herved får de ikke tryk og er beskyttet mod uønskede dyr. Samtidig bør de opbevare mørkt, eksempelvis i et lukket skab, så solen ikke kan påvirke emballagen.

lego_investering

Sælg LEGO online

Der findes forskellige sider, hvor man kan sælge sit specielle LEGO. Det kan man eksempelvis inde på ebay og mange andre sider, hvor LEGO entusiasterne handler sjældne og værdifulde byggesæt. Man skal typisk regne med at skulle gemme sin LEGO investering i 5-10 år, desto længere tid, desto højere værdi ses i mange tilfælde.