forretningsplan i notesbog

3 tips til dig, der er ved at starte en virksomhed

xyz2

At starte en virksomhed kan virkeligt være et eventyr – og der sker altid uventede og sjove ting. Men det betyder ikke, at du ikke kan få nogle tips med i baglommen, som gør hele starten lidt lettere. 

sociale netværk

Sæt dig for at spare penge

Det er selvfølgelig smart at investere i din virksomhed, og det kræver både tid og penge at få det hele op at køre. Men det er ikke smart, hvis du bliver ved med at pumpe penge i det.

Det kan du dog komme udenom, hvis du, eksempelvis, ikke bruger på noget, som ikke skaber vækst. Kontormøbler og -materialer kan du tit få billigt, og nogle gange gratis, hvis du ikke tænker over udseendet, og det er ofte det vigtige i en virksomheds unge dage. Vil du læse mere om det med penge og virksomheder? Så klik her!

Husk at dyrke dit netværk

Noget af det sjoveste ved at have en virksomhed er netop det her med at dyrke dit netværk. Det er her, hvor du får muligheden for faktisk at fortælle om din virksomhed, hvor du kan dele det, som du arbejder på, og som du er stolt af.

Så derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du dyrker netværket. Brug din Facebook, din LinkedIn, dine gamle skolekammerater eller måske noget helt fjerde. Du behøver ikke sælge til dem – se, om I kan arbejde sammen, eller om de har aflagt udstyr, som de ikke bruger. Der er mange muligheder her for at skabe nogle gode relationer til senere.

hjemmekontoret

Vær altid klar på at sælge dig selv

Du ved simpelthen aldrig, hvornår du kommer til at stå i en situation, hvor du rent faktisk kan sælge det, som du, og dermed også din virksomhed, har at tilbyde. Til konferencer, på kontoret, til vennemiddagen eller måske i elevator.

Og derfor er det utroligt vigtigt, at du altid er klar på at sælge dig selv. Dette inkluderer blandt andet, at du har en lille elevatortale, som du kan bruge, når du, både bogstaveligt og metaforisk, har 2 minutter til at forklare, hvad det er, som du kan tilbyde.

Samtidig er det selvfølgelig også altid godt, hvis du har en hjemmeside eller Facebook-side, som du hurtigt kan referere til. Derudover det bare godt at være klar, rent mentalt, på at du skal sælge. For nogle gange, så er det simpelthen i de her små, nogle gange uformelle, øjeblikke, hvor de helt store salg kan laves!